Home > Inspiratie > Technieken voor het maken van sieraden > Tips tegen een pluizig uiteinde van een koord

Tips tegen een pluizig uiteinde van een koord

Heb je ook wel eens dat tijdens het rijgen van kralen op bepaalde soorten koord (bijvoorbeeld waxkoord) het uiteinde van het koord gaat pluizen? Hieronder vind je vier verschillende tips om het pluizen te voorkomen en te verhelpen. De tips zijn misschien erg eenvoudig en simpel, maar ze komen vaak goed van pas.

Tips tegen pluizig uiteinde koord 1

Tip 1:
Als je een beetje nagellak op het uiteinde van het koord doet en het laat drogen tot het hard is, dan zullen de kralen gemakkelijker op het koord te rijgen zijn en het koord zal minder snel gaan pluizen.

Tips tegen pluizig uiteinde koord 2

Tip 2:
Als je een beetje lijm op het uiteinde van het koord doet en het goed laat drogen, dan zal het uiteinde van het koord beter bij elkaar blijven tijdens het rijgen van kralen.

Tips tegen pluizig uiteinde koord 3

Tip 3:
Als een koord tijdens het rijgen pluizig wordt, knip er dan een stukje af. Je kunt nu weer verder gaan met rijgen, zodra het koord opnieuw pluizig wordt kun je er weer een klein stukje afknippen.

Tips tegen pluizig uiteinde koord 4

Tip 4:
Als een koord tijdens het rijgen pluizig wordt, plak er dan een klein stukje plakband om zodat het koord niet meer kan pluizen.

 
 
 

Internationaal

sayila.nl
sayila.com
sayila-perlen.de
sayila.fr
sayila.es
sayila.co.uk
sayila.be
 

Alle prijzen in EUR en inclusief BTW.