Home > Inspiratie > Technieken voor het maken van sieraden > Een grote kraal versieren met rocailles

Een grote kraal versieren met rocailles

Vind je de kralen die je hebt gekocht te gewoon? Je kunt grote kralen ook versieren met rocailles. Je hebt hier naald, draad (transparant nylon of naaigaren), kleine rocailles en een grote, gladde, ronde kraal met een niet al te klein gat (er moet een naald met draad meerdere keren doorheen passen) voor nodig.

Kraal versieren met rocailles 1

Stap 1:
Neem een lang stuk draad en bevestig aan een kant van het draad een rijgnaald. Rijg een grote kraal op het draad en houd op het einde van het draad 5cm over (dit stukje draad aan het uiteinde heb je nog nodig bij stappen 4 en 6).

Kraal versieren met rocailles 2

Stap 2:
Rijg een aantal rocailles (genoeg om de zijkant van de grote kraal te bedekken) op het draad. Zorg ervoor dat de grote kraal niet over de rocailles schuift.

Kraal versieren met rocailles 3

Stap 3:
Rijg het draad opnieuw door de grote kraal. De rocailles komen zo in een lus te hangen.

Kraal versieren met rocailles 4

Stap 4:
Trek het draad aan zodat de rocailles strak tegen de zijkant van de kraal komen te zitten. Haal nu het eerste stukje draad van 5cm (zie stap 1) tussen de rocailles en de grote kraal door om het draad vast te zetten.

Kraal versieren met rocailles 5

Stap 5:
Rijg weer een aantal rocailles (genoeg om de zijkant van de grote kraal te bedekken) op het draad en rijg het draad dan weer door de grote kraal. Zorg ervoor dat de grote kraal niet over de rocailles schuift en dat de rocailles strak tegen de zijkant van de kraal zitten. Herhaal deze stap tot de gehele kraal bedekt is met rocailles.

Kraal versieren met rocailles 6

Stap 6:
Maak een knoopje met beide uiteinden van het draad en knip indien nodig het overbodige draad af.

Kraal versieren met rocailles 7

Tip! Stap 7:
Je kunt een beetje lijm op het knoopje doen om het knoopje te verstevigen. Laat het knoopje wel goed drogen voor je de kraal gebruikt in je sieraad of mode accessoire.

 
 
 

Internationaal

sayila.nl
sayila.com
sayila-perlen.de
sayila.fr
sayila.es
sayila.be
 

Alle prijzen in EUR en inclusief BTW.