Home > Inspiratie > Technieken voor het maken van sieraden > Bloem maken van koperdraad en rocailles

Bloem maken van koperdraad en rocailles

Je kunt met koperdraad (0,4mm) veel verschillende figuren rijgen, zoals een bloem. Deze bloem lijkt vrij ingewikkeld om te maken, maar dit valt in de praktijk erg mee en het resultaat mag er zijn.

Bloem maken 1

Stap 1:
Knip afhankelijk van de grootte van de bloem die je wilt gaan maken een stuk koperdraad met de kniptang af. Voor een bloem van 3,5cm, heb je ongeveer 45cm draad nodig.

Bloem maken 2

Stap 2:
Rijg een aantal rocailles op het draad (op de foto hebben we 13 rocailles per lusje op het draad geregen).

Bloem maken 3

Stap 3:
Maak een lus in het draad en draai het bij elkaar. De rocailles zitten nu vast in de lus. Zorg ervoor dat er nog ongeveer 3cm draad over is aan het uiteinde. Dit stukje draad heb je bij stap 10 nog nodig.

Bloem maken 4

Stap 4:
Rijg weer ongeveer hetzelfde aantal rocailles op het draad. Maak een lus in het draad en draai het bij elkaar. Blijf deze stap herhalen tot je een bloem hebt gevormd.

Bloem maken 5

Stap 5:
Rijg een rocaille of kleine kraal (in een andere kleur dan de rocailles van de blaadjes van de bloem) op het koperdraad tot halverwege een blaadje van de bloem en buig het draad naar het midden van de bloem.

Bloem maken 6

Stap 6:
Draai het koperdraad strak tot aan de kraal met behulp van een platbektang. De kleine kraal bevindt zich nu op een stengeltje in ongeveer het midden van een blaadje.

Bloem maken 7

Stap 7:
Herhaal stappen 5 en 6 voor alle blaadjes van de bloem.

Bloem maken 8

Stap 8:
Rijg een iets grotere kraal op het draad en trek het draad aan de andere kant naar beneden.

Bloem maken 9

Stap 9:
Draai nu de grote kraal in het midden van de bloem rond tot hij goed vast zit.

Bloem maken 10

Stap 10:
Zorg dat je aan ieder uiteinde van de draden nog ongeveer 3cm over hebt (als je aan een kant of beide kanten nog heel veel draad over hebt, dan kun je het overbodige draad afknippen met een kniptang). Je kunt nu de twee uiteinden van het draad gebruiken om de bloem ergens aan te bevestigen, zoals aan een ringetje of een schakel van een ketting.

 
 
 

Internationaal

sayila.nl
sayila.com
sayila-perlen.de
sayila.fr
sayila.es
sayila.co.uk
sayila.be
 

Alle prijzen in EUR en inclusief BTW.